Kripto Para Nedir ? Kripto Paranın Tarihi

Posted on 27 May, 2022 by Micheal Alexander

Kripto Para Nedir ? Kripto Para ; Takas işlemleri için kullanılabilen tamamen dijital, şifrelenmiş bir sanal para birimidir. Bazı insanlar kripto için ” geleceğin parası ” olarak bakmakta ve bunun arkasında durmaktadır. Günümüzde kripto para, birçok insanın duyduğu bir fenomen haline geldi ve devlet başkanları olsun, büyük şirketler olsun hepsinin çok fazla ilgi odağı olmuş durumda . Bir diğer değinmemiz istediğim nokta Kriptografi, takas işlemlerini doğrulamak ve güvenli bir şekilde yürütmek için kullanılır. Herhangi bir fiziksel, elle tutulur özelliği yoktur. Başlangıçta, banka ve kredi kartlarıyla harcanan ve aktarılan para da sanal para birimiydi. Çünkü bu işlemlerle yalnızca sistem verileri değiştiriliyordu. Şifrelenmiş madeni paralar aynı çalışma prensibine sahiptir. Ancak, herhangi bir otorite veya hükümet tarafından yönetilmeyen, yani merkezi olmayan yönetim sistemi daha güvenli hale getiren sistemler vardır.

Kripto Paranın Tarihi

Kripto Para Nedir ? 1990’larda teknolojideki patlamadan bu yana, dijital para birimleri yaratmak-ortaya çıkarmak için birçok kişi girişimde bulundular. Flooz, Beenz ve DigiCash gibi sistemler geliştirilirken, üstüne çalışılmaya başlandı ancak bu girişimler dolandırıcılık olabileceği, mali zorluklar ve iç anlaşmazlıklar nedeniyle yetersiz kaldı. Tüm bu çalışmalar, güvenilir bir üçüncü el yöntemi fikrini daha sağlıklı olacağını gündeme getirdi. Bitcoin, ilk kripto para birimidir. 2009’un başlarında Satoshi Nakamoto kod adı ile bilinen bir veya daha fazla kişi tarafından geliştirilmiştir, ortaya çıkarılmıştır. Satoshi Nakamoto tarafından geliştirildiği söylense de bilinmeyen bir kişi tarafından açık kaynaklı yazılım olarak paylaşıldı. Ağ, uçtan uca şifreli dosya paylaşım platformuna benzer bir konsepte sahip bir platform üzerinde çalışır. Kripto haberleri

Kripto Para Güvenilir Mi ?

En önemli sorunlardan biri olan ödeme yöntemleri, aynı paranın iki kez harcanabilmesi durumu kişileri düşündürmektedir. Bunu önlemenin geleneksel yolu, gerçekleştirilen işlemlerin kaydını tutmak için bir merkezi komisyoncu-kuruluş-banka ile sağlamaktır. Fakat bu yaklaşım, tüm sermayeyi kontrol edebilen yetkili kurumların müdahalesini ima eder. Yani buda güvenilirliği maalesef azaltmış olur. Bununla birlikte, merkezi olmayan veya başka bir deyişle dağıtılmış bir ağda BTC gibi bir aracı ile yapılır, böylece herkes her işlemi görme yetkisi var. Buda güvenilirliği sağlamış olur..

Tüm transfer işlemleri, gönderici ve alıcının cüzdan adresi ardından gönderilecek tutar bilgileri kullanılarak gerçekleştiriliyor. Aktarım veya transfer işlemleri gönderen tarafından onaylandıktan ve sistem tarafından kontrol edip onaylandıktan sonra gönderim işlemi başlatılır. Doğrulama yalnızca kripto madencileri tarafından şifre bulmacalarını çözerek yapılabilirsiniz. Bir transfer işlemi onaylandıktan sonra geri alınamaz. Kripto para biriminin en büyük riski, bilgisayar korsanları ve saldırı olasılığıdır. Fakat bu durumda bir hackleme durumunun gerçekleşmesi çok zordur, yeterince büyük hacimli bir piyasa olduğu için bu tabiri caiz se bir kaç kişilerin yapabileceği bir durum değildir.

Kripto Para Nasıl Üretiliyor ?

Kripto para biriminin üretimi, kendileri gibi dağıtılmış bir sistem üzerinde gerçekleştirilebilir. Bu nedenle kullanıcı tabanlıdır. Kripto para biriminin üretim kısıtlamaları vardır, bu nedenle üretilen kripto para birimlerinin sayısı arttıkça, kripto para birimleri oluşturmak için çözülmesi gereken işlemler daha zor hale gelir. Üretim süreci, madencilik yoluyla yürütülüyor. Fiziki madencilik olmasa bile matematiksel problemlerin çözümüne dayalı işlemler ile gerçekleştiriliyor. Diğer bir deyişle, işlemci yetenekleriniz ve internet bağlantınız varsa, başkaları tarafından atanmadan madencilik işlemlerine başlayabilirsiniz.

Kripto Para Yasal Mıdır ?

Kripto para biriminin yasallığı ülkeden ülkeye değişir. Bu ülke tabanlı bir durumdur. Bazı ülkelerin yasal statüsü hala belirsiz veya değişken olsa da, bazı ülkelerde kripto paralar için hiçbir kısıtlama yoktur. Bazı ülkeler de kripto para biriminin alım ve satımını kesinlikle yasaklı hale getirmiştir. “Kripto para yasal mı ?” Bu sorular birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Şu anda ülkemiz de , Bitcoin kullanımına ilişkin hiçbir yasaklama veya kısıtlama getirilmedi. Bu nedenle cüzdanınızda kripto para birimleri varsa, kripto para alım-satımı için cezai bir durumunuz olmayacaktır. Rahatlık ile kripto ticareti yapabilirsiniz.

No tags added.

https://leitharches.com/wedding-venue/

8 February, 2024

https://crunchycarrots.co.uk/

13 February, 2023

http://pentlandlocksmiths.co.uk

13 December, 2022

https://www.lenses-in-glasses.co.uk/

14 November, 2022

https://churchcreativeflooring.com/

5 October, 2020

https://www.globemoving.net

12 February, 2020

https://pannacranes.com.au

5 September, 2019

https://texaport.co.uk/

10 October, 2019

https://www.cdrypro.com.au/

14 October, 2019